Kategoriler
Para Birimi Seçimi

LEKE ÇIKARICI SPREYL ÇEŞİTLERİ

KULLANIM MAKSATLARINA GÖRE SPREY ÇEŞİTLERİ

Kullanım maksatlarına göre farklı malzeme, teknik ve işlem gerektiren karmaşık bir üretim süreçleri vardır. Dayanıklılığın ve kalitesini arttırmak istenilen son ya da nihai ürünler, kullanılan elyaf, kumaş, boyarmadde ve yardımcı kimyasallara bağlı olmaktadır. Yardımcı kimyasallardan biri olan sprey çeşitleri olmaktadır ve bu yazımızda bunların detaylı inceleyeceğiz.

 

Sprey, sıvı haldeki maddenin basınçlı bir şekilde püskürmesiyle oluşan küçük damlacıklardan viskozitesi nispeten düşük formudur. Kullanım maksatları farklı olmaktadır ve bunlar açısından da gereksinimlere göre hangisinin doğru olduğunu belirlemek önemli hale gelecektir. Aşağıda temel bazı türevleri şöyledir;

 

LEKE ÇIKARICI SPREYLER

Leke çıkarıcı sprey Hemen hemen bütün yüzeylerde leke çıkarma özellikleri olmaktadır ama en sık olarak kıyafetlerde, halılarda etkili çözümler sunmaktadırlar. Leke türüne ve yoğunluğuna göre farklı bileşenler içerebilir ki sökülmek istenen leke bunun zeminini oluşturmaktadır. Peki, leke çıkarıcı spreyler nasıl kullanılır sorusu ilk akla gelen sorular arasınadır. Bazen sadece ürüne sahip olmak değil bunun yanı sıra eldeki malzemenin de en doğru nasıl kullanılacağı da önemli olmaktadır. Genellikle lekeye doğrudan uygulanır ve ardından kumaşa yayılması sağlanmaktadır. Etki süresi ise leke çeşidine ve kumaş yapısına göre değişiklik göstermektedir ve bu gibi durumlar için gerekli bilgileri önceden edinmek önem arz etmektedir. Kimi leke çıkarıcı spreyler hızlıca tesir etmeye başlarlarken, kimilerinin tam etkisi göstermesi için belirli süreye ihtiyaç duymaktadırlar. Tercih etmeden önce, uygulanacak olan kumaşın renk haslığı, dokusu ve dayanımına dikkat etmek kritik noktalar arasındadır.

YAPIŞTIRICI SPREY

Yapıştırıcı spreylerGiyim veya benzeri tekstil ürünlerinin yapımında veya tamirinde kullanılan hızlı ve güçlü bir yapıştırma yöntemleri sağlayan çeşitler arasındadır. Yapıştırıcı sprey, kumaşların birbirlerine, etiketlerin istenilen noktaya, astarların kumaşa tutunmasında, fermuarlar, düğmeler ve diğer aksesuarların arzu edilen noktaya sabitlenmesinde kullanılmaktadırlar. Bu çeşitlerin en büyük avantajları arasında uygulama kolaylığı, homojen dağılımı sayesinde yüzeyde istenmeyen kırışıklığın olmaması, esneklik sayesinde kumaş ile entegre olması sayılabilir. Dezavantaj olarak ise yapışkan kalıntılarının kalabilme riski, yanıcı olabilmeleri ya da kimi çeşitlerinin alerjik reaksiyona neden olması gösterilebilir. Akrilik, silikon, poliüretan bazlı kimi hammadde türlerinden imal edilmeleri sıklıkla tercih edilmektedirler.

 

ÜTÜ KOLALARI

ütü kolalarıBazı kumaşlar kolay kırışmaktadırlar ve ütüleme işlemi sırasında bu durum can sıkıcı hale gelebilmektedir ki ütü kolası bu durumda çok daha düzgün yüzeyler elde etme için tercih edilmektedirler. Özellikle gömlek yakaları veya kolları, manşetler gibi alanlarda istenilen ütüleme performansının yakalanmasını sağlamaktadırlar. Uygulanan yüzey üzerinde ince tabaka oluşturan ütü kolaları sayesinde kırışıklıklar önlenirken, ütünün yüzey üzerinde rahat hareket etmesini sağlamaktadırlar. Satın alma işlemi öncesinde uygulama yapılacak olan kumaş türü ve hassasiyeti dikkate alınarak satın alma işlemini tamamlamak gerekecektir. Kimi ütü kolası kokulu olabilmektedir ve bu nedenle de seçim yapmadan önce kokusuna da dikkat etme avantaj sağlayacaktır. Fiyatları marka, kalite ve amaca göre değişiklik gösterebilir ve ihtiyacınıza en uygun modelleri de sitemiz içerisinde bulma şansını vardır.

 

ANTİSTATİK SPREY

Antistatik spreyStatik elektriği önlemek veya azaltmak için kimyasallardır ve bu gibi elektriklenme özellikleri kumaşın sahip olduğu karakteristik özellikler ile değişmektedir. Antistatik sprey, yüzeye veya liflere etki ederek, kumaşın elektrik yükünü dağıtır veya nötralize eder ki işlem sırasında istenmeyen durumlar ile karşılaşma riskini azaltmaktadır. Özellikle sentetik elyaflar çok daha kolay statik elektrik yüklenmektedirler ve genellikle halı, koltuk, perde mont gibi ürünlerin üretiminde tercih sıklığı artmaktadır. Uygulama kolaylığı, etkili sonuç alma, tozlanma ve çekmenin önüne geçme, hatta çevre dostu olmaları da antistatik spreyler açısından artıları arasında yerini alan özellikler olarak öne çıkmaktadırlar. Sahip oldukları yüklenme nitelikleri açısından katyonik, anyonik ve noniyonik olanlar bulunur ve hangi çeşidin size uygun olduğunu bizler ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.

 

Yukarıdaki bilgiler ışığında tekstil sektöründe kullanılan sprey çeşitleri kullanım maksatlarına göre ürünlerinin kalitesinin arttırılması, dayanım kuvvetlenmesi ve estetik görünümün arttırılmasını sağlayan yardımcı kimyasallar olarak öne çıkmaktadırlar. Farklı gereksinimlerin giderilmesini sağlayan çeşitleri olmaktadır ve bunu ürünün kullanılan hammaddesi sağlamaktadır. Elyaf türüne, kumaş yapısına, kullanım amaçlarına göre kullanılacak olan türler değişiklik göstermektedirler. Üretim proseslerinde yada tamir süreçlerinde kullanabilirler ve bu iki basamakta ta işletme içerisinde hazırda bulunmasında faydalı olacaktır. Gereksinimler ve ihtiyaçların neler olduğunu anladıktan sonra kullanılacak olan spreyler projelerinizin çok daha rahat ilerlemesini ve sizlerin de boşa enerji tüketmemenizi sağlayacaktır.

 

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.